Het vliegveld Newquay Cornwall Airport is een belangrijk vliegveld gelegen in de prachtige regio Cornwall in het zuidwesten van Engeland. Het vliegveld is gelegen nabij de stad Newquay en is een belangrijke toegangspoort voor toeristen die deze regio willen verkennen.

Locatie

Het vliegveld Newquay Cornwall Airport is gelegen op ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van de stad Newquay. Het is gelegen in de buurt van de kust, waardoor reizigers kunnen genieten van prachtige uitzichten op zee tijdens het opstijgen en landen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Newquay Cornwall Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de A30, een belangrijke snelweg in de regio. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met de omliggende steden en dorpen. Dit is een handige optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.
  • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Newquay Station, dat op ongeveer 10 minuten rijden van het vliegveld ligt. Vanaf hier kunnen reizigers gebruikmaken van taxi’s of bussen om naar het vliegveld te komen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Newquay Cornwall Airport bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 470.000 passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat steeds meer mensen ervoor kiezen om via dit vliegveld naar Cornwall te reizen.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Newquay Cornwall Airport:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan, die ongeveer 2,7 kilometer lang is.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld, waaronder Flybe, Ryanair en Aer Lingus.
  • Het vliegveld heeft moderne faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuurdiensten.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar populaire bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot Cornwall.
  • Het vliegveld speelt een belangrijke rol in de lokale economie, aangezien het zorgt voor werkgelegenheid en toerisme stimuleert.

Het vliegveld Newquay Cornwall Airport is een essentiële schakel in de verbinding tussen Cornwall en de rest van het Verenigd Koninkrijk en Europa. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die deze prachtige regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *