Newcastle Airport is een internationaal vliegveld gelegen in de buurt van Newcastle upon Tyne, Engeland. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de regio Noordoost-Engeland. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Newcastle Airport bespreken.

Locatie

Newcastle Airport is gelegen op ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Newcastle upon Tyne. Het is gelegen in de buurt van de A1-snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De luchthaven ligt ook in de buurt van het metrostation Newcastle Airport, dat een directe verbinding biedt naar het stadscentrum en andere delen van de regio.

Bereikbaarheid

Newcastle Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Newcastle Airport is gemakkelijk bereikbaar via de A1-snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder zowel korte als lange termijn parkeerplaatsen.
  • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Newcastle Central Station, dat een directe verbinding heeft met verschillende grote steden in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het treinstation kunt u de metro nemen naar Newcastle Airport.
  • Metro: Het metrostation Newcastle Airport ligt op loopafstand van de terminal. De metro biedt een snelle en gemakkelijke verbinding naar het stadscentrum van Newcastle en andere delen van de regio.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar van en naar Newcastle Airport. Verschillende busmaatschappijen bieden vervoer naar nabijgelegen steden en dorpen.

Aantal passagiers

Newcastle Airport is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 5 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit en het belang van de luchthaven benadrukt.

Faciliteiten

Newcastle Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waaronder duty-free winkels, boetieks, cafés en restaurants. Passagiers kunnen genieten van een verscheidenheid aan eten en drinken, evenals winkelen voor souvenirs en andere benodigdheden.
  • Lounges: Newcastle Airport heeft lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en andere voorzieningen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun reis.
  • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van Newcastle Airport, waaronder enkele op loopafstand van de terminal. Dit maakt het handig voor passagiers die een overnachting nodig hebben voor of na hun vlucht.
  • Bagage: Newcastle Airport biedt bagagekluizen en een bagageafhandelingsservice voor passagiers die hun bagage veilig willen opslaan of laten verzenden.

Bestemmingen

Newcastle Airport biedt vluchten naar een breed scala aan bestemmingen, zowel binnenlandse als internationale. Enkele populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Amsterdam, Dublin, Barcelona en Dubai. De luchthaven bedient ook verschillende vakantiebestemmingen, waaronder de Canarische Eilanden, Griekenland, Spanje en Turkije.

Conclusie

Newcastle Airport is een belangrijk vliegveld in de regio Noordoost-Engeland. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en vluchten naar diverse bestemmingen, is het een populaire keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Of u nu op zoek bent naar een binnenlandse vlucht of een internationale reis, Newcastle Airport biedt een handige en efficiënte optie voor uw vliegreizen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *