Vliegveld Londen Gatwick is een van de drukste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en bevindt zich ten zuiden van Londen, in de buurt van Crawley, West Sussex. Het is het op een na grootste vliegveld van Londen, na Heathrow, en bedient jaarlijks miljoenen passagiers van over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Londen Gatwick ligt op ongeveer 45 kilometer ten zuiden van het centrum van Londen. Het is strategisch gelegen en goed verbonden met de stad en andere delen van het Verenigd Koninkrijk. De exacte locatie van de luchthaven is West Sussex RH6 0NP, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid

Vliegveld Londen Gatwick is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen, waaronder trein, bus en auto.

Trein

Er zijn frequente treindiensten van en naar het vliegveld Londen Gatwick. De Gatwick Express is een snelle treinverbinding die passagiers in slechts 30 minuten naar het centrum van Londen brengt. Daarnaast zijn er ook reguliere treinen die naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk rijden.

Bus

Er zijn verschillende busmaatschappijen die diensten aanbieden van en naar het vliegveld Londen Gatwick. Deze bussen verbinden de luchthaven met verschillende delen van Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk. Het is een betaalbare optie voor reizigers die geen haast hebben en de voorkeur geven aan een langzamere, maar goedkopere reis.

Auto

Het vliegveld Londen Gatwick is goed bereikbaar met de auto. Er zijn uitstekende snelwegverbindingen naar de luchthaven, waaronder de M23 en de M25. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, variërend van kort parkeren tot lang parkeren, afhankelijk van de behoeften van de reiziger.

Aantal passagiers

Vliegveld Londen Gatwick is een van de drukste luchthavens in Europa en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 46 miljoen. Het vliegveld heeft twee terminals, Noord en Zuid, die beide een breed scala aan faciliteiten en diensten bieden om aan de behoeften van de reizigers te voldoen.

Faciliteiten

Het vliegveld Londen Gatwick biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken voor passagiers. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en boetieks
 • Restaurants en cafés
 • Wisselkantoren en geldautomaten
 • Bagageopslag
 • Gratis wifi
 • Reisbureaus
 • Medische faciliteiten
 • Kinderspeelplaatsen
 • Hotels

Met deze faciliteiten kunnen passagiers hun tijd op de luchthaven aangenaam doorbrengen, of ze nu wachten op hun vlucht of net zijn aangekomen.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Londen Gatwick:

 • Het vliegveld heeft een landingsbaan die 3,3 kilometer lang is, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Er zijn meer dan 100 bestemmingen wereldwijd bereikbaar vanaf Gatwick, waaronder populaire vakantiebestemmingen en belangrijke zakelijke centra.
 • Het vliegveld heeft een eigen treinstation, waardoor reizen naar en van de luchthaven nog gemakkelijker wordt.
 • Gatwick heeft verschillende lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, gratis drankjes en snacks, en andere voorzieningen.
 • Er zijn speciale faciliteiten voor passagiers met beperkte mobiliteit, waaronder rolstoeltoegankelijke toiletten en liften.

Al met al is vliegveld Londen Gatwick een belangrijke hub voor reizigers die naar Londen en andere delen van het Verenigd Koninkrijk willen vliegen. Met uitstekende bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en een groot aantal passagiers, is het een luchthaven die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *