Cambridge City Airport is een klein vliegveld gelegen in Cambridge, Engeland. Het is een belangrijke luchthaven voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld bespreken.

Locatie

Cambridge City Airport is gelegen op ongeveer 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Cambridge. Het vliegveld bevindt zich in de buurt van de A14 snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn: Cambridge City Airport, Newmarket Road, Cambridge, CB5 8RX.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busdiensten die vanuit het stadscentrum naar het vliegveld rijden. Daarnaast zijn er ook taxistandplaatsen beschikbaar bij de luchthaven. Voor reizigers die liever met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld.

Aantal passagiers

Cambridge City Airport is een klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 100.000 passagiers vervoerd via het vliegveld. Hoewel dit aantal lager is in vergelijking met grotere luchthavens, biedt Cambridge City Airport een handige en efficiënte reisoptie voor reizigers die naar Cambridge en de omliggende gebieden willen vliegen.

Faciliteiten

Hoewel Cambridge City Airport klein is, biedt het een aantal faciliteiten voor reizigers. Er is een café/restaurant waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht. Daarnaast zijn er ook enkele winkels waar reizigers souvenirs, boeken en andere benodigdheden kunnen kopen. Het vliegveld beschikt ook over gratis wifi, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Bestemmingen

Cambridge City Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn Londen, Edinburgh, Amsterdam en Parijs. Het vliegveld werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen om een breed scala aan vluchtopties aan te bieden aan reizigers.

Conclusie

Cambridge City Airport is een klein maar belangrijk vliegveld in Cambridge, Engeland. Met goede bereikbaarheid, een redelijk aantal passagiers en diverse faciliteiten, biedt het vliegveld een handige reisoptie voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Of je nu naar Londen, Edinburgh, Amsterdam of Parijs wilt vliegen, Cambridge City Airport is een uitstekende keuze.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *