Scatsta Airport is een vliegveld gelegen op de Shetlandeilanden, een eilandengroep ten noorden van Schotland. Het vliegveld is een belangrijke hub voor de olie- en gasindustrie in de regio en speelt een cruciale rol in het transport van personeel en goederen naar en van de offshore-installaties in de Noordzee.

Locatie

Scatsta Airport is gelegen in het noorden van het Shetlandeiland Mainland, ongeveer 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lerwick. Het vliegveld ligt in een afgelegen gebied, omringd door prachtige natuur en adembenemende landschappen. De locatie biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende eilanden en de Noordzee.

Bereikbaarheid

Scatsta Airport is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Lerwick naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot de luchthaven. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor degenen die met de auto komen.

Aantal passagiers

Scatsta Airport verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers, voornamelijk werknemers uit de olie- en gasindustrie. Het vliegveld fungeert als een belangrijk knooppunt voor vluchten naar en van de offshore-installaties in de Noordzee. Hoewel het aantal passagiers varieert, kan het vliegveld gemiddeld enkele duizenden passagiers per maand verwelkomen.

Wetenswaardigheden

– Scatsta Airport werd oorspronkelijk gebouwd als een militair vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het omgebouwd tot een civiel vliegveld en later uitgebreid om aan de behoeften van de olie- en gasindustrie te voldoen.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 1.659 meter lang, wat voldoende is voor de meeste commerciële vliegtuigen die naar de Shetlandeilanden vliegen.

– Scatsta Airport biedt faciliteiten zoals een terminalgebouw met incheckbalies, wachtruimtes en eetgelegenheden. Hoewel het vliegveld voornamelijk gericht is op zakelijke reizigers, zijn er ook enkele voorzieningen voor passagiers die voor recreatieve doeleinden naar de Shetlandeilanden reizen.

– Het vliegveld heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de olie- en gasindustrie op de Shetlandeilanden. Het heeft bijgedragen aan de economische groei van de regio en heeft gezorgd voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Al met al is Scatsta Airport een essentieel vliegveld voor de Shetlandeilanden en de omliggende regio. Het speelt een cruciale rol in het transport van personeel en goederen naar de offshore-installaties en draagt bij aan de economische ontwikkeling van de eilandengroep. Met zijn prachtige locatie en goede bereikbaarheid is het vliegveld een belangrijke schakel in de connectiviteit van de Shetlandeilanden met de rest van de wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *