Manchester Airport, ook wel bekend als Manchester International Airport, is een van de drukste luchthavens van het Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen in Manchester, een stad in het noordwesten van Engeland. Met zijn uitgebreide faciliteiten en goede bereikbaarheid is het een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Manchester Airport is gelegen op ongeveer 13 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Manchester. Het is gelegen in de buurt van de plaatsen Ringway en Wythenshawe. De luchthaven beslaat een groot gebied van ongeveer 560 hectare en heeft twee start- en landingsbanen.

Bereikbaarheid

Manchester Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

 • Auto: De luchthaven is gemakkelijk te bereiken via de M56 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.
 • Trein: Er is een treinstation op de luchthaven, genaamd Manchester Airport station. Vanaf hier vertrekken regelmatig treinen naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met omliggende steden en dorpen. Er zijn ook directe busverbindingen naar steden zoals Manchester en Liverpool.

Aantal passagiers

Manchester Airport is een van de drukste luchthavens van het Verenigd Koninkrijk. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 29 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de uitbreiding van het aantal bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen dat op de luchthaven opereert.

Faciliteiten

Manchester Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants op de luchthaven, variĆ«rend van bekende merken tot lokale boetiekjes en eetgelegenheden. Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan winkels en culinaire opties.
 • Lounges: Er zijn verschillende lounges beschikbaar voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy. Deze lounges bieden faciliteiten zoals gratis wifi, snacks en drankjes, en comfortabele zitplaatsen.
 • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van de luchthaven, waaronder enkele die direct op het luchthaventerrein liggen. Dit maakt het handig voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Manchester Airport:

 • De luchthaven heeft een eigen treinstation, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het openbaar vervoer.
 • Manchester Airport heeft een speciale terminal voor vrachtvervoer, waardoor het een belangrijke hub is voor goederenvervoer.
 • De luchthaven heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met vluchten naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd.
 • Manchester Airport heeft verschillende milieuvriendelijke initiatieven geĆÆmplementeerd, waaronder het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van duurzame energiebronnen.

Kortom, Manchester Airport is een belangrijk vliegveld in het Verenigd Koninkrijk, met goede bereikbaarheid, uitgebreide faciliteiten en een groot aantal passagiers. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse of internationale vlucht, Manchester Airport biedt een breed scala aan bestemmingen en diensten om aan de behoeften van reizigers te voldoen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *