Vliegveld Alderney Airport is een klein vliegveld gelegen op het eiland Alderney, een van de Kanaaleilanden. Het vliegveld is de enige luchthaven op het eiland en speelt een belangrijke rol in de verbinding tussen Alderney en het Verenigd Koninkrijk. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Alderney Airport.

Locatie

Vliegveld Alderney Airport is gelegen aan de oostkust van het eiland Alderney, dat onderdeel is van de Kanaaleilanden. Het eiland ligt in het Kanaal, ongeveer 20 kilometer ten westen van de Franse kust en 120 kilometer ten zuiden van het Engelse vasteland. Het vliegveld bevindt zich in de buurt van de hoofdplaats van het eiland, St. Anne.

Bereikbaarheid

Vliegveld Alderney Airport is goed bereikbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk. Er zijn regelmatige vluchten van en naar Southampton Airport en Guernsey Airport. Southampton Airport is een belangrijke luchthaven in het zuiden van Engeland en biedt diverse verbindingen met andere bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Guernsey Airport is gelegen op het nabijgelegen eiland Guernsey en biedt ook vluchten naar andere bestemmingen.

Daarnaast is het mogelijk om per boot naar Alderney te reizen en vervolgens gebruik te maken van het vliegveld. Er zijn veerdiensten vanuit Guernsey en het vasteland van het Verenigd Koninkrijk. Het vliegveld is gelegen op ongeveer 2 kilometer afstand van de veerhaven, waardoor het gemakkelijk te bereiken is.

Aantal passagiers

Vliegveld Alderney Airport is een klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een beperkt aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 30.000 passagiers vervoerd via het vliegveld. Dit aantal kan variëren afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van vluchten. Het vliegveld is voornamelijk gericht op het bedienen van de lokale bevolking en toeristen die het eiland bezoeken.

Wetenswaardigheden

Naast het vervoeren van passagiers heeft Vliegveld Alderney Airport ook andere functies. Het vliegveld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het vervoer van vracht, waaronder post en goederen voor lokale bedrijven. Daarnaast is het vliegveld een belangrijke hub voor medische evacuaties. Vanwege de geïsoleerde ligging van Alderney kan het nodig zijn om patiënten per vliegtuig naar ziekenhuizen op het vasteland te vervoeren.

Op het vliegveld zijn verschillende faciliteiten aanwezig voor passagiers. Er is een kleine terminal met een wachtruimte, een café en een informatiebalie. Daarnaast zijn er parkeermogelijkheden voor zowel auto’s als fietsen. Het vliegveld beschikt ook over een landingsbaan en enkele hangars voor vliegtuigen.

Vanaf Vliegveld Alderney Airport kunnen passagiers genieten van prachtige uitzichten over het eiland en de omringende zee. Het eiland Alderney staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en vogelaars. Het vliegveld biedt dan ook een handige toegangspoort tot al het moois dat het eiland te bieden heeft.

Conclusie

Vliegveld Alderney Airport is een belangrijke verbinding tussen het eiland Alderney en het Verenigd Koninkrijk. Het vliegveld is goed bereikbaar vanuit Southampton Airport en Guernsey Airport, en ook per boot vanuit Guernsey en het vasteland van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het vliegveld een beperkt aantal passagiers verwerkt, speelt het een belangrijke rol in het vervoer van de lokale bevolking, toeristen en vracht. Met zijn prachtige ligging en faciliteiten biedt Vliegveld Alderney Airport een aangename reiservaring voor iedereen die het eiland Alderney bezoekt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *