St. Mary’s Airport is een belangrijk vliegveld gelegen op het eiland St. Mary’s in de Scilly-eilanden, Verenigd Koninkrijk. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het verbinden van het eiland met het vasteland en andere eilanden in de archipel.

Locatie

St. Mary’s Airport is gelegen aan de oostkust van het eiland St. Mary’s, dat de grootste van de Scilly-eilanden is. Het eiland zelf is gelegen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van het vasteland van Cornwall, Engeland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Vliegtuig: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar St. Mary’s Airport vanaf verschillende luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, zoals Londen, Bristol en Exeter. De vluchten duren meestal ongeveer een uur.
  • Boot: Er zijn veerdiensten beschikbaar vanuit Penzance en andere nabijgelegen havens naar St. Mary’s. De overtocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aantal passagiers

St. Mary’s Airport verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 120.000. Dit aantal kan variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien de Scilly-eilanden een populaire toeristische bestemming zijn.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over St. Mary’s Airport:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van ongeveer 1.100 meter lang, wat voldoende is voor de meeste commerciële vliegtuigen.
  • St. Mary’s Airport is eigendom van de Isles of Scilly Council en wordt beheerd door de Cornwall Airport Limited.
  • Naast passagiersvluchten biedt het vliegveld ook faciliteiten voor privévliegtuigen en helikopters.
  • Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk het eiland kunnen verkennen.
  • Het vliegveld heeft ook een café en een cadeauwinkel waar reizigers kunnen ontspannen en souvenirs kunnen kopen.

Al met al speelt St. Mary’s Airport een essentiële rol in het verbinden van het eiland St. Mary’s met de rest van de wereld. Met goede bereikbaarheidsopties en een aanzienlijk aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke hub voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *