East Midlands Airport is een internationaal vliegveld gelegen in de regio East Midlands in Engeland. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel passagiers- als vrachtvervoer en bedient een groot aantal bestemmingen wereldwijd.

Locatie

East Midlands Airport is gelegen in de buurt van Castle Donington, op ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Nottingham en 24 kilometer ten noorden van Leicester. De luchthaven ligt in het hart van Engeland en is gemakkelijk bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen.

Bereikbaarheid

Met de auto is East Midlands Airport goed bereikbaar via de M1 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking. Daarnaast zijn er ook verschillende busdiensten die de luchthaven verbinden met omliggende steden en dorpen.

Reizigers die liever met de trein reizen, kunnen gebruikmaken van de East Midlands Parkway Station, dat op slechts 8 minuten rijden van de luchthaven ligt. Vanaf dit station zijn er regelmatige treinverbindingen naar steden zoals Nottingham, Derby, Leicester en Sheffield.

Aantal passagiers

East Midlands Airport is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 4,9 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, waardoor East Midlands Airport een belangrijke speler is geworden in de luchtvaartindustrie.

Faciliteiten

East Midlands Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés en restaurants tot snelle hapjes en bars. Daarnaast zijn er ook diverse winkels waar reizigers belastingvrije producten, kleding, boeken en souvenirs kunnen kopen.

De luchthaven beschikt ook over faciliteiten voor zakelijke reizigers, zoals vergaderzalen en conferentieruimtes. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Bestemmingen

East Midlands Airport biedt vluchten naar een breed scala aan bestemmingen over de hele wereld. Populaire bestemmingen zijn onder andere Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er ook regelmatige vluchten naar andere Europese steden zoals Amsterdam, Parijs, Berlijn en Rome.

De luchthaven is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Jet2.com en TUI Airways. Deze maatschappijen bieden een breed scala aan vluchtopties voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

Conclusie

East Midlands Airport is een belangrijk vliegveld in de regio East Midlands en bedient een groot aantal passagiers en vrachtvervoer. Met goede bereikbaarheid via de weg en het spoor, evenals een breed scala aan faciliteiten, is het een populaire keuze voor reizigers die vanuit deze regio vertrekken. Met vluchten naar bestemmingen over de hele wereld, biedt East Midlands Airport een uitgebreid netwerk van luchtverbindingen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *