Jersey Airport is een internationaal vliegveld gelegen op het eiland Jersey, een van de Kanaaleilanden in het Engelse Kanaal. Het vliegveld is de belangrijkste toegangspoort tot het eiland en biedt verbindingen met verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Locatie

Jersey Airport is gelegen in het westen van het eiland Jersey, ongeveer 8 kilometer ten westen van de hoofdstad Saint Helier. Het vliegveld ligt in de parochie Saint Peter en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle delen van het eiland.

Bereikbaarheid

Jersey Airport is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met de belangrijkste steden en dorpen op het eiland. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn er regelmatige vluchten van en naar Jersey Airport. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways, easyJet en Flybe, bieden vluchten aan vanuit steden zoals Londen, Manchester, Birmingham en Southampton. Daarnaast zijn er ook directe vluchten vanuit enkele Europese steden, zoals Amsterdam, Parijs en Zürich.

Aantal passagiers

Jersey Airport verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 1,6 miljoen passagiers vervoerd via het vliegveld. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waardoor het aantal passagiers in 2020 en 2021 aanzienlijk is gedaald.

Faciliteiten

Jersey Airport beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Het vliegveld heeft ook een aantal autoverhuurbedrijven waar reizigers een auto kunnen huren om het eiland te verkennen. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor reizigers die liever niet zelf willen rijden.

Wetenswaardigheden

– Jersey Airport heeft een start- en landingsbaan van 1700 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.

– Het vliegveld heeft een moderne terminal met alle benodigde faciliteiten, waaronder check-in balies, bagageafhandeling en beveiligingscontroles.

– Jersey Airport is eigendom van en wordt beheerd door Ports of Jersey, een organisatie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de luchthaven en de havens op het eiland.

– Het vliegveld speelt een belangrijke rol in de economie van het eiland, aangezien het zorgt voor de verbinding met het vasteland en het aantrekken van toeristen en zakenreizigers.

Al met al is Jersey Airport een belangrijke toegangspoort tot het eiland Jersey. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en verbindingen met verschillende bestemmingen, is het vliegveld een essentiële schakel in de reiservaring van zowel toeristen als inwoners van het eiland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *