Blackpool Airport is een klein vliegveld gelegen in Blackpool, een populaire badplaats in het noordwesten van Engeland. Het vliegveld is gelegen aan de kust van de Ierse Zee en biedt een scala aan faciliteiten en diensten voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Locatie

Blackpool Airport is gelegen op slechts 5 kilometer afstand van het stadscentrum van Blackpool. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale bewoners als toeristen die de stad bezoeken. Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoer, waardoor reizigers eenvoudig toegang hebben tot het vliegveld.

Bereikbaarheid

Blackpool Airport is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en bus. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Het vliegveld is goed aangesloten op het wegennetwerk, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit verschillende delen van het land.

Daarnaast is er een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers met de trein kunnen reizen en vervolgens een korte busrit kunnen maken naar het vliegveld. Verschillende buslijnen bedienen ook het vliegveld, waardoor reizigers een handige en betaalbare optie hebben om naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Blackpool Airport verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het vliegveld niet zo groot is als sommige van de grote internationale luchthavens, bedient het nog steeds een aanzienlijk aantal reizigers. In 2019 verwerkte Blackpool Airport meer dan 500.000 passagiers, wat aantoont dat het vliegveld een belangrijke rol speelt in de regionale luchtvaartindustrie.

Faciliteiten en diensten

Blackpool Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Het vliegveld beschikt over verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, caf├ęs en bars, waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Daarnaast zijn er verschillende winkels op het vliegveld waar reizigers souvenirs, tijdschriften, boeken en andere benodigdheden kunnen kopen. Het vliegveld biedt ook gratis wifi, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Verder zijn er autoverhuurbedrijven op het vliegveld, zodat reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen. Het vliegveld biedt ook parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn, waardoor reizigers hun voertuigen veilig kunnen achterlaten tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Blackpool Airport heeft een interessante geschiedenis. Het vliegveld werd oorspronkelijk geopend in 1909 en diende als een militaire basis tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog werd het vliegveld omgebouwd tot een civiele luchthaven en begon het passagiersvluchten te bedienen.

Een andere interessante wetenswaardigheid is dat Blackpool Airport ook bekend staat om zijn luchtvaartmuseum. Het museum toont een uitgebreide collectie historische vliegtuigen en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de luchtvaart.

Tot slot organiseert Blackpool Airport regelmatig evenementen en activiteiten voor het publiek. Van vliegshows tot open dagen, er is altijd iets te beleven op het vliegveld. Deze evenementen bieden een unieke kans voor bezoekers om een kijkje te nemen achter de schermen van de luchtvaartindustrie.

Conclusie

Blackpool Airport is een belangrijk vliegveld in het noordwesten van Engeland. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten en diensten, biedt het vliegveld een aangename reiservaring voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een zakelijke bijeenkomst, Blackpool Airport is de ideale keuze voor reizigers die naar deze regio van Engeland reizen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *