Dundee Airport, ook wel bekend als Dundee Riverside Airport, is een klein vliegveld gelegen in Dundee, Schotland. Het is het belangrijkste vliegveld in de regio Tayside en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. Dundee Airport is een belangrijke hub voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die de prachtige stad Dundee en de omliggende regio willen verkennen.

Locatie

Dundee Airport is gelegen aan de oostkust van Schotland, op ongeveer 3 kilometer ten westen van het stadscentrum van Dundee. Het vliegveld ligt in de buurt van de rivier de Tay en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de stad.

Bereikbaarheid

Dundee Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de A85 en de A90. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die Dundee Airport verbinden met het stadscentrum van Dundee en andere nabijgelegen steden. Daarnaast is er een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het Schotse spoornetwerk.
 • Taxi: Er zijn verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar Dundee Airport. Dit is een handige optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.

Aantal passagiers

Dundee Airport is een relatief klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 100.000. Hoewel dit aantal lager is dan bij grotere luchthavens, biedt Dundee Airport nog steeds een breed scala aan bestemmingen en vluchtopties.

Faciliteiten

Dundee Airport beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste faciliteiten:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of wat souvenirs kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op Dundee Airport, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
 • Bagageafhandeling: Dundee Airport beschikt over een efficiĆ«nt bagageafhandelingssysteem, waardoor reizigers snel en gemakkelijk hun bagage kunnen ophalen.
 • Gratis wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Bestemmingen

Dundee Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen, zowel binnenlandse als internationale. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • London City Airport
 • Belfast City Airport
 • Amsterdam Schiphol Airport
 • Manchester Airport
 • Edinburgh Airport

Deze bestemmingen bieden reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk naar andere delen van het Verenigd Koninkrijk en Europa te reizen.

Conclusie

Dundee Airport is een belangrijk vliegveld in de regio Tayside en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. Het vliegveld is goed bereikbaar en beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Hoewel het aantal passagiers op Dundee Airport relatief klein is, biedt het vliegveld nog steeds een breed scala aan bestemmingen en vluchtopties. Of je nu op zakenreis bent of de prachtige stad Dundee wilt verkennen, Dundee Airport is een handige en efficiƫnte keuze voor je volgende vlucht.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *