Birmingham Airport, ook wel bekend als Birmingham International Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Birmingham, Engeland. Het is het op twee na drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk, na Heathrow en Gatwick. Birmingham Airport is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Locatie

Birmingham Airport is gelegen op ongeveer 13 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Birmingham. Het vliegveld ligt in de buurt van de stad Solihull en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg M42. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn: Birmingham Airport, Birmingham, B26 3QJ, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid

Birmingham Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

 • Auto: Het vliegveld is direct verbonden met de snelweg M42, die aansluit op het nationale snelwegennetwerk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Birmingham International Station. Vanaf dit station vertrekken regelmatig treinen naar Birmingham New Street, het belangrijkste treinstation van Birmingham. De reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.
 • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden diensten aan van en naar Birmingham Airport. Er zijn directe busverbindingen met het stadscentrum van Birmingham en andere omliggende steden.

Aantal passagiers

Birmingham Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 12 miljoen. Het vliegveld heeft een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen het Verenigd Koninkrijk als internationaal. Populaire bestemmingen zijn onder andere Amsterdam, Dublin, Dubai, Barcelona en Parijs.

Faciliteiten

Birmingham Airport biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te vergroten. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Winkels: Er zijn tal van winkels op het vliegveld, waaronder duty-free winkels, boetieks, elektronica winkels en souvenirwinkels.
 • Restaurants en cafés: Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan eetgelegenheden, variërend van fastfoodketens tot restaurants met internationale gerechten.
 • Lounges: Er zijn verschillende lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels te vinden, waaronder enkele die direct verbonden zijn met de terminal.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren.

Wetenswaardigheden

Enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over Birmingham Airport zijn:

 • Birmingham Airport opende zijn deuren in 1939 en werd oorspronkelijk gebruikt als militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • Het vliegveld heeft twee start- en landingsbanen en een moderne terminal met verschillende gates.
 • Birmingham Airport is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Flybe, Ryanair en TUI Airways.
 • Het vliegveld heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de “Best UK Airport” award van de British Travel Awards.
 • Birmingham Airport heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met vluchten naar meer dan 150 bestemmingen wereldwijd.

Al met al is Birmingham Airport een belangrijk vliegveld in het Verenigd Koninkrijk, met uitstekende bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en een breed scala aan faciliteiten. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse vlucht of een internationale reis, Birmingham Airport biedt tal van mogelijkheden voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *