Het vliegveld Londen Luton, ook wel bekend als Luton Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de buurt van Luton, Bedfordshire, ongeveer 45 kilometer ten noorden van het centrum van Londen. Het is een van de zes internationale luchthavens die Londen bedienen en is voornamelijk gericht op low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Locatie

Het vliegveld Londen Luton is gelegen in de buurt van Luton, een stad in het graafschap Bedfordshire in Engeland. Het is strategisch gelegen ten noorden van Londen, waardoor het een handige optie is voor reizigers die naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk willen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Londen Luton is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de M1 snelweg, afrit 10. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld, genaamd Luton Airport Parkway. Vanaf hier kunt u treinen nemen naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Londen.
  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden diensten aan van en naar het vliegveld, waaronder National Express en Green Line. Deze bussen verbinden het vliegveld met verschillende steden en dorpen in de omgeving.

Aantal passagiers

Het vliegveld Londen Luton is een van de drukste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 18 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke speler is geworden in de luchtvaartindustrie.

Andere wetenswaardigheden

Hier zijn enkele andere interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Londen Luton:

  • Het vliegveld heeft één terminalgebouw met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, lounges en geldautomaten.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanaf Luton Airport vliegen, waaronder easyJet, Ryanair, Wizz Air en TUI Airways.
  • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 2160 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waaronder het ibis London Luton Airport Hotel en het Holiday Inn Express London Luton Airport.
  • Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice, en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitstekende prestaties.

Al met al is het vliegveld Londen Luton een belangrijke hub voor reizigers die naar Londen en andere bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk willen vliegen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, is het een populaire keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *