Humberside Airport is een internationaal vliegveld gelegen in het noorden van Engeland, in de regio Humberside. Het vliegveld bedient de stad Hull, evenals de omliggende gebieden zoals Grimsby en Scunthorpe. Het is een belangrijke luchthaven voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Locatie

Humberside Airport is gelegen in Kirmington, North Lincolnshire. Het vliegveld ligt op ongeveer 19 kilometer ten westen van Grimsby en 24 kilometer ten zuiden van Hull. De locatie van het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot de omliggende steden en dorpen, waardoor het een handige keuze is voor reizigers uit de regio.

Bereikbaarheid

Humberside Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de A18 en de A180. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.
 • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Barnetby, dat op ongeveer 6 kilometer afstand van het vliegveld ligt. Vanaf daar kunnen reizigers een taxi nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Humberside Airport bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 230.000 passagiers. Hoewel dit aantal lager is dan sommige grotere luchthavens, blijft Humberside Airport een belangrijke speler in de regio en biedt het een breed scala aan bestemmingen.

Faciliteiten

Humberside Airport biedt een scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

 • Restaurants en winkels: Er zijn verschillende eetgelegenheden en winkels beschikbaar op het vliegveld, waaronder cafés, bars en duty-free winkels.
 • Autoverhuur: Reizigers kunnen ter plaatse een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op het vliegveld.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

Bestemmingen

Humberside Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Amsterdam, Nederland
 • Palma de Mallorca, Spanje
 • Edinburgh, Schotland
 • Belfast, Noord-Ierland
 • Jersey, Kanaaleilanden

Deze bestemmingen bieden reizigers de mogelijkheid om zowel zakenreizen als vakanties te maken.

Conclusie

Humberside Airport is een belangrijk vliegveld in het noorden van Engeland, dat een breed scala aan bestemmingen bedient. Met goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het een handige keuze voor reizigers uit de regio. Hoewel het aantal passagiers lager is dan sommige grotere luchthavens, blijft Humberside Airport een belangrijke speler in de regio en biedt het een comfortabele en efficiënte reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *