Het vliegveld Bristol Airport is een internationaal vliegveld gelegen in Lulsgate Bottom, op ongeveer 13 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Bristol, Engeland. Het is de belangrijkste luchthaven in de regio South West England en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Bristol Airport is gelegen in het graafschap Somerset, in de buurt van de grens met Gloucestershire. Het vliegveld ligt in een landelijk gebied, omringd door groene velden en heuvels. De nabijheid van Bristol maakt het een populaire keuze voor zowel inwoners als toeristen die de stad willen bezoeken of de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Bristol Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg M5. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, inclusief kort parkeren, lang parkeren en valet parking.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het centrum van Bristol en andere omliggende steden en dorpen.
  • Trein: Hoewel er geen treinstation op het vliegveld zelf is, is er een treinstation genaamd Bristol Temple Meads in de buurt. Vanaf daar kunnen reizigers een bus of taxi nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Bristol Airport is de negende drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en bedient jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 8,6 miljoen passagiers, een stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Het aantal passagiers blijft groeien, wat aantoont dat Bristol Airport een belangrijke rol speelt in de luchtvaartindustrie.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vliegverbindingen, heeft Bristol Airport ook verschillende faciliteiten en voorzieningen voor reizigers:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants op het vliegveld, waar reizigers kunnen winkelen, eten en ontspannen voor of na hun vlucht.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
  • Wifi: Gratis wifi is beschikbaar in het hele vliegveld, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Kortom, Bristol Airport is een belangrijk vliegveld in het Verenigd Koninkrijk, gelegen in de buurt van Bristol. Met goede bereikbaarheidsopties en een groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een belangrijke rol in de regio South West England. Of je nu op reis gaat of iemand komt ophalen, Bristol Airport biedt alle nodige faciliteiten en voorzieningen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *