Het vliegveld Antalya, ook wel bekend als Antalya Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Antalya, Turkije. Het is een van de drukste luchthavens van het land en fungeert als een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Antalya is gelegen aan de zuidwestkust van Turkije, ongeveer 13 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Antalya. Het is strategisch gelegen in de buurt van populaire toeristische bestemmingen zoals Lara, Belek en Kemer, waardoor het een ideale toegangspoort is voor reizigers die deze regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Antalya is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de D400-snelweg, die langs de kust loopt en Antalya verbindt met andere steden in Turkije.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk naar het stadscentrum en andere nabijgelegen bestemmingen kunnen reizen.
  • Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de terminal en bieden een handige manier om naar uw bestemming te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Antalya verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 35 miljoen, waardoor het een van de drukste luchthavens van Turkije is. Het vliegveld heeft een capaciteit om grote aantallen passagiers te verwerken en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan de behoeften van reizigers te voldoen.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Antalya biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten en diensten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels, boetieks en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van duty-free winkelen en heerlijke maaltijden.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Bagageopslag: Er zijn faciliteiten voor bagageopslag beschikbaar voor reizigers die hun bagage veilig willen achterlaten tijdens een tussenstop of overstap.
  • Wi-Fi: Het vliegveld biedt gratis Wi-Fi-toegang, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Al met al biedt het vliegveld Antalya een naadloze reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn gunstige locatie, uitstekende bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het een belangrijke hub voor het toerisme in de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *