Vliegveld Dalaman is een internationaal vliegveld gelegen in de provincie Muğla, in het zuidwesten van Turkije. Het is een belangrijke toegangspoort tot de populaire toeristische bestemmingen in de regio, zoals Marmaris, Fethiye en Ölüdeniz. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Dalaman, die op ongeveer 6 kilometer afstand ligt.

Locatie

Het vliegveld Dalaman ligt aan de E-90 snelweg, die de stad Dalaman verbindt met andere steden in de regio. Het is strategisch gelegen tussen de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee, waardoor het een ideale locatie is voor toeristen die de prachtige kustlijn van Turkije willen verkennen.

Bereikbaarheid

Vliegveld Dalaman is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit de omliggende steden en dorpen naar het vliegveld. Daarnaast zijn er ook tal van taxidiensten beschikbaar voor reizigers die liever met de auto reizen.

Als je met de auto naar het vliegveld Dalaman wilt, kun je gebruik maken van de parkeergelegenheid die beschikbaar is op het terrein. Er zijn zowel korte als lange termijn parkeermogelijkheden beschikbaar, zodat je je auto veilig kunt achterlaten tijdens je reis.

Aantal passagiers

Vliegveld Dalaman is een druk bezocht vliegveld, vooral tijdens het zomerseizoen. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 5 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat steeds meer mensen kiezen voor Dalaman als hun vakantiebestemming.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het een belangrijk vliegveld is, heeft Dalaman ook enkele interessante wetenswaardigheden te bieden. Zo is er een uitkijkplatform op het vliegveld waar je een prachtig uitzicht hebt over de start- en landingsbanen. Daarnaast zijn er verschillende winkels, restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Het vliegveld Dalaman heeft ook een speciale VIP-lounge voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en luxe. Hier kun je ontspannen in een comfortabele omgeving en genieten van diverse faciliteiten, zoals gratis wifi, snacks en drankjes.

Verder is het vliegveld goed uitgerust met moderne faciliteiten, zoals geldautomaten, wisselkantoren en bagagekluizen. Er zijn ook autoverhuurbedrijven aanwezig voor reizigers die een auto willen huren tijdens hun verblijf in de regio.

Kortom, vliegveld Dalaman is een belangrijk vliegveld in het zuidwesten van Turkije. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers is het een populaire keuze voor reizigers die de prachtige kustlijn van Turkije willen verkennen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of avontuurlijke activiteiten, Dalaman biedt voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *