Het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen is een belangrijk vliegveld gelegen in Istanboel, Turkije. Het is vernoemd naar de eerste vrouwelijke gevechtspiloot van Turkije, Sabiha Gökçen. Het vliegveld is gelegen aan de Aziatische kant van Istanboel, ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum.

Locatie

Het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen is gelegen in de wijk Pendik, aan de oostelijke kust van het schiereiland Istanboel. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg O-4, die een directe verbinding biedt met het stadscentrum van Istanboel. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de snelweg O-4. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Istanboel. Dit is een betaalbare optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers die snel en gemakkelijk naar hun bestemming willen reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen is een van de drukste luchthavens van Turkije. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van het vliegveld blijft gestaag groeien. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 35 miljoen. Dit maakt het vliegveld een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten die men kan verwachten op een internationaal vliegveld, biedt Istanboel Sabiha Gökçen ook enkele interessante voorzieningen en attracties:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een breed scala aan winkels en restaurants waar reizigers kunnen genieten van duty-free shopping en diverse culinaire ervaringen.
  • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor het een handige optie is voor reizigers die een tussenstop maken of een vroege vlucht hebben.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Istanboel, waardoor reizigers gemakkelijk naar andere delen van de stad kunnen reizen.
  • Uitzicht op de stad: Vanaf sommige delen van het vliegveld kunnen reizigers genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Istanboel.

Het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen speelt een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie van Turkije. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de regio. Of je nu op doorreis bent of Istanboel als eindbestemming hebt, het vliegveld Istanboel Sabiha Gökçen biedt een comfortabele en efficiënte reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *