Het vliegveld Istanboel Atatürk is een van de drukste en meest belangrijke luchthavens in Turkije. Gelegen in de wijk Yeşilköy, aan de Europese kant van Istanboel, is dit vliegveld een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid is het vliegveld Istanboel Atatürk een populaire keuze voor reizigers van over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Istanboel Atatürk ligt op ongeveer 24 kilometer ten westen van het stadscentrum van Istanboel. Het is strategisch gelegen aan de kust van de Zee van Marmara, waardoor het een prachtig uitzicht biedt op het water. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners van Istanboel als reizigers die de stad bezoeken.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Istanboel Atatürk is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Istanboel, waaronder bussen, metro’s en trams, om naar het vliegveld te komen. Daarnaast zijn er ook tal van taxistandplaatsen in de stad, waardoor het gemakkelijk is om een taxi te nemen naar het vliegveld.

Daarnaast biedt het vliegveld Istanboel Atatürk ook voldoende parkeergelegenheid voor reizigers die met de auto komen. Er zijn verschillende parkeerterreinen beschikbaar, zowel voor kort parkeren als voor lang parkeren. Dit maakt het vliegveld toegankelijk voor zowel lokale als internationale reizigers die hun eigen voertuig gebruiken.

Aantal passagiers

Het vliegveld Istanboel Atatürk is een van de drukste luchthavens in Europa en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers op deze luchthaven meer dan 64 miljoen. Dit aantal is een indicatie van de populariteit en het belang van het vliegveld Istanboel Atatürk als internationaal knooppunt.

Faciliteiten

Het vliegveld Istanboel Atatürk biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er ook duty-free winkels waar reizigers belastingvrije producten kunnen kopen.

Verder beschikt het vliegveld over moderne en goed uitgeruste lounges, waar reizigers kunnen ontspannen en wachten op hun vlucht. Deze lounges bieden comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en andere voorzieningen om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken.

Het vliegveld Istanboel Atatürk heeft ook uitstekende faciliteiten voor reizigers met speciale behoeften. Er zijn speciale voorzieningen voor mindervaliden, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en liften. Daarnaast zijn er ook speciale assistentiepunten waar reizigers hulp kunnen krijgen bij het inchecken en boarden.

Wetenswaardigheden

Naast zijn functie als luchthaven heeft het vliegveld Istanboel Atatürk ook een historische betekenis. Het is vernoemd naar Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter en eerste president van de Republiek Turkije. Atatürk was een belangrijke figuur in de Turkse geschiedenis en wordt nog steeds vereerd door veel Turken.

Een andere interessante wetenswaardigheid is dat het vliegveld Istanboel Atatürk oorspronkelijk werd geopend in 1924 als een militaire luchthaven. Het werd later omgebouwd tot een civiele luchthaven en groeide uit tot een belangrijk knooppunt voor internationale vluchten.

Al met al is het vliegveld Istanboel Atatürk een moderne en goed uitgeruste luchthaven met uitstekende faciliteiten en een gunstige locatie. Met zijn grote aantal passagiers en zijn belangrijke rol als internationaal knooppunt, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *