Het vliegveld Ankara Esenboga is een belangrijk internationaal vliegveld gelegen in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen wijk Esenboga. Het is een drukke luchthaven die jaarlijks miljoenen passagiers bedient.

Locatie

Het vliegveld Ankara Esenboga ligt ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Ankara. Het is strategisch gelegen en goed verbonden met de stad en de omliggende gebieden. De luchthaven bevindt zich op een hoogte van ongeveer 950 meter boven zeeniveau, waardoor het een van de hoogstgelegen vliegvelden ter wereld is.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Ankara Esenboga is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de D140 snelweg, die Ankara met Esenboga verbindt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar vanuit het stadscentrum van Ankara naar het vliegveld. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar de luchthaven te reizen.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook een taxi nemen om naar het vliegveld te gaan. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de terminalgebouwen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Ankara Esenboga is een van de drukste luchthavens van Turkije. Het aantal passagiers dat jaarlijks door de luchthaven wordt bediend, blijft gestaag groeien. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 16 miljoen passagiers. Dit aantal is sindsdien verder toegenomen.

Faciliteiten

Het vliegveld Ankara Esenboga biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven waar reizigers kunnen winkelen en genieten van diverse gerechten.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van de duty-free winkels op de luchthaven om belastingvrije producten te kopen.
 • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld Ankara Esenboga waar reizigers kunnen verblijven voor of na hun vlucht.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren.
 • Banken en geldautomaten: Er zijn banken en geldautomaten beschikbaar op de luchthaven voor het gemak van de reizigers.

Wetenswaardigheden

Naast het bedienen van miljoenen passagiers, heeft het vliegveld Ankara Esenboga ook enkele interessante wetenswaardigheden:

 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met state-of-the-art faciliteiten en voorzieningen.
 • Het is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten, met verbindingen naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.
 • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 3.750 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden en te moderniseren om aan de groeiende vraag te voldoen.

Het vliegveld Ankara Esenboga speelt een cruciale rol in het verbinden van Ankara met de rest van de wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het een belangrijke hub voor zowel zakelijke reizigers als toeristen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *