Het vliegveld Tenerife Norte, ook wel bekend als Los Rodeos Airport, is een belangrijk vliegveld gelegen in het noorden van het prachtige eiland Tenerife. Het is een van de twee internationale luchthavens op het eiland, naast Tenerife Sur Airport. Tenerife Norte Airport is gelegen in de gemeente San Cristóbal de La Laguna, op ongeveer 11 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

Locatie

Het vliegveld Tenerife Norte is gelegen aan de noordkust van Tenerife, waardoor het een ideale toegangspoort is voor reizigers die het noordelijke deel van het eiland willen verkennen. Het is omgeven door prachtige landschappen, waaronder de indrukwekkende Anaga-bergen en de Atlantische Oceaan. De locatie van het vliegveld biedt reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot populaire toeristische bestemmingen in het noorden, zoals La Laguna, Puerto de la Cruz en de prachtige stranden van Bajamar en Punta del Hidalgo.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Tenerife Norte is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen ervoor kiezen om met de auto naar het vliegveld te gaan, aangezien er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is. Het vliegveld is verbonden met de belangrijkste snelwegen van het eiland, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit alle delen van Tenerife.

Daarnaast is er een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat het vliegveld verbindt met verschillende steden en dorpen op het eiland. Er zijn regelmatige busdiensten die reizigers naar populaire bestemmingen brengen, zoals Santa Cruz de Tenerife, La Laguna en Puerto de la Cruz. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om van en naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Tenerife Norte is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 5 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van de Canarische Eilanden is. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Tenerife Norte Airport steeds populairder wordt als toegangspoort tot het eiland.

De luchthaven biedt een breed scala aan nationale en internationale vluchten, met verbindingen naar bestemmingen in heel Europa en andere delen van Spanje. Populaire luchtvaartmaatschappijen die Tenerife Norte Airport bedienen, zijn onder andere Ryanair, Vueling, Iberia en Air Europa.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het een belangrijke toegangspoort is voor reizigers, heeft het vliegveld Tenerife Norte ook enkele interessante wetenswaardigheden. Een van de opvallende kenmerken van de luchthaven is de architectuur van het terminalgebouw. Het is ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava en staat bekend om zijn moderne en innovatieve ontwerp.

Daarnaast biedt het vliegveld Tenerife Norte een scala aan faciliteiten en diensten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven.

Reizigers die wat tijd over hebben voordat hun vlucht vertrekt, kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en de oceaan vanaf het panoramische terras op de luchthaven. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Tenerife voordat je vertrekt of nadat je bent aangekomen.

Conclusie

Het vliegveld Tenerife Norte is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Tenerife. Gelegen in het noorden van het eiland, biedt het vliegveld reizigers gemakkelijke toegang tot populaire bestemmingen in de regio. Met goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten en diensten, is Tenerife Norte Airport een uitstekende keuze voor reizigers die het noordelijke deel van het eiland willen verkennen. Of je nu op zoek bent naar prachtige landschappen, historische steden of prachtige stranden, Tenerife Norte Airport is de perfecte plek om je reis te beginnen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *