Het vliegveld Alicante-Elche, ook wel bekend als de luchthaven van Alicante, is een belangrijk vliegveld gelegen in de provincie Alicante, Spanje. Het is het op vijf na drukste vliegveld van Spanje en bedient de regio Costa Blanca, een populaire toeristische bestemming.

Locatie

Het vliegveld Alicante-Elche is gelegen in Elche, op ongeveer 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante. Het is strategisch gelegen aan de Middellandse Zeekust en biedt gemakkelijke toegang tot populaire badplaatsen zoals Benidorm, Torrevieja en Calpe.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Alicante-Elche is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A-70 en de N-338. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met Alicante, Elche en andere omliggende steden. Dit is een betaalbare optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.
  • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het treinstation van Alicante ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Vanaf daar kunnen reizigers een taxi of bus nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Alicante-Elche heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 werden meer dan 15 miljoen passagiers bediend, waardoor het een van de drukste vliegvelden van Spanje is. Deze groei is grotendeels te danken aan de populariteit van de Costa Blanca als toeristische bestemming.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Alicante-Elche:

  • Het vliegveld heeft één terminalgebouw met drie verdiepingen en is ontworpen om maximaal comfort en gemak te bieden aan reizigers.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan eten, drinken en winkelen.
  • Het vliegveld biedt gratis wifi aan in het hele terminalgebouw, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.
  • Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Het vliegveld Alicante-Elche heeft ook een speciale VIP-lounge, waar reizigers kunnen genieten van extra comfort en luxe voor vertrek.

Al met al is het vliegveld Alicante-Elche een belangrijke toegangspoort tot de prachtige Costa Blanca. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in het faciliteren van het toerisme en de economische ontwikkeling van de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *