Het vliegveld Asturias, ook wel bekend als de Luchthaven Asturias, is een internationale luchthaven gelegen in de regio Asturië in het noorden van Spanje. Het vliegveld is vernoemd naar de regio waarin het zich bevindt en is een belangrijke toegangspoort tot deze prachtige regio.

Locatie

Het vliegveld Asturias is gelegen in de gemeente Castrillón, op ongeveer 15 kilometer van de stad Avilés en 40 kilometer van de stad Oviedo, de hoofdstad van Asturië. De luchthaven ligt aan de noordkust van Spanje, met uitzicht op de Golf van Biskaje.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Asturias is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Avilés en Oviedo naar de luchthaven. Daarnaast is er een treinstation in Avilés, dat op slechts een paar kilometer afstand van de luchthaven ligt.

Met de auto is het vliegveld te bereiken via de snelweg A-8, die langs de kust loopt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij de luchthaven, zowel voor kort parkeren als voor lang parkeren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Asturias bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 1,5 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat steeds meer mensen ervoor kiezen om Asturië als bestemming te bezoeken.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Asturias heeft een moderne terminal met diverse faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuurders.

– De luchthaven biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. Er zijn directe vluchten naar verschillende bestemmingen in Spanje, evenals naar andere Europese steden.

– Asturië staat bekend om zijn prachtige landschappen, met bergen, stranden en groene valleien. Het vliegveld Asturias is de perfecte toegangspoort tot deze adembenemende regio.

– De luchthaven heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, waardoor reizigers zich welkom voelen.

Al met al is het vliegveld Asturias een belangrijke hub in het noorden van Spanje. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in het bevorderen van het toerisme en de economie van Asturië.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *