Het vliegveld San Pablo de Sevilla, ook wel bekend als de luchthaven van Sevilla, is een belangrijk vliegveld in het zuiden van Spanje. Het vliegveld is gelegen in de stad Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid is het vliegveld San Pablo de Sevilla een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Het vliegveld San Pablo de Sevilla ligt op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Sevilla. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg A-4, die Sevilla verbindt met andere belangrijke steden in Spanje, zoals Madrid en Córdoba. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel reizigers die met de auto komen als voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Het vliegveld San Pablo de Sevilla is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de snelweg A-4 en de afslag nemen naar de luchthaven. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, zowel op de luchthaven zelf als in de nabije omgeving.
 • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Sevilla. Verschillende busmaatschappijen bieden deze service aan en de reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook kiezen voor een taxi om van en naar het vliegveld te reizen. De taxistandplaats bevindt zich net buiten de aankomsthal.

Aantal passagiers

Het vliegveld San Pablo de Sevilla is de op vier na drukste luchthaven van Spanje. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 7,5 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt als toegangspoort tot Andalusië en andere delen van Spanje.

Faciliteiten

Het vliegveld San Pablo de Sevilla biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op de luchthaven waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Duty-free winkels: Voor reizigers die graag belastingvrije producten willen kopen, zijn er duty-free winkels beschikbaar op de luchthaven.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld San Pablo de Sevilla:

 • De luchthaven is vernoemd naar de heilige apostel Paulus, wiens overblijfselen zich in de kathedraal van Sevilla bevinden.
 • Het vliegveld heeft twee start- en landingsbanen en een modern terminalgebouw dat in 1992 werd geopend ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Sevilla.
 • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende Europese steden, waaronder Londen, Parijs, Rome en Amsterdam.
 • Het vliegveld heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice.

Al met al is het vliegveld San Pablo de Sevilla een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Sevilla en de regio Andalusië. Met zijn goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en groeiend aantal passagiers is het vliegveld een essentieel onderdeel geworden van het reizen naar en vanuit Zuid-Spanje.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *