Locatie

Het vliegveld Tenerife Sur, ook wel bekend als Tenerife South Airport, is gelegen in het zuiden van het prachtige eiland Tenerife, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het vliegveld bevindt zich in de gemeente Granadilla de Abona, op ongeveer 60 kilometer afstand van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Tenerife Sur is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van zowel openbaar vervoer als privévervoer om naar het vliegveld te komen.

Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit verschillende delen van het eiland naar het vliegveld. Deze bussen bieden een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.

Privévervoer: Veel reizigers kiezen ervoor om met de taxi naar het vliegveld te gaan. Taxi’s zijn beschikbaar op het hele eiland en bieden een comfortabele en snelle manier om naar het vliegveld te reizen. Daarnaast zijn er ook autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld voor reizigers die liever zelf rijden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Tenerife Sur is een van de drukste luchthavens van Spanje en ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 11 miljoen passagiers, wat aangeeft hoe populair deze bestemming is onder reizigers.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Tenerife Sur heeft een moderne en goed uitgeruste terminal, die voldoet aan alle internationale normen en eisen.

– Het vliegveld biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten, waaronder winkels, restaurants, duty-free winkels, geldautomaten en autoverhuur.

– Tenerife Sur Airport heeft ook een aantal lounges waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en andere voorzieningen.

– Het vliegveld heeft ook goede verbindingen met andere populaire bestemmingen in Europa, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor internationale reizigers.

– Tenerife Sur Airport ligt in de buurt van verschillende prachtige stranden en toeristische attracties, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Al met al is het vliegveld Tenerife Sur een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Tenerife. Met zijn goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en grote aantal passagiers is het vliegveld een essentieel onderdeel van de toeristische infrastructuur van het eiland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *