Vliegveld Reus, ook wel bekend als Reus Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de provincie Tarragona, in de regio Catalonië, Spanje. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Reus, die op ongeveer 3 kilometer afstand ligt. Reus Airport is een belangrijke toegangspoort tot de populaire toeristische bestemmingen aan de Costa Dorada, zoals Salou, Cambrils en Tarragona.

Locatie

Vliegveld Reus is strategisch gelegen aan de oostkust van Spanje, op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Het vliegveld ligt in de buurt van de snelweg AP-7, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Bovendien zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer, waaronder bussen en treinen, die reizigers naar verschillende bestemmingen in de regio brengen.

Bereikbaarheid

Reizigers die naar Vliegveld Reus willen reizen, hebben verschillende opties om het vliegveld te bereiken. Hier zijn enkele van de meest populaire vervoersmogelijkheden:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg AP-7. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die reizigers van en naar het vliegveld vervoeren. Verschillende busmaatschappijen bieden verbindingen naar populaire bestemmingen in de regio.
 • Trein: Het treinstation van Reus ligt op ongeveer 4 kilometer afstand van het vliegveld. Reizigers kunnen de trein nemen naar verschillende bestemmingen in Catalonië.

Aantal passagiers

Vliegveld Reus verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 1,3 miljoen. Het vliegveld heeft een capaciteit om grote aantallen reizigers te verwerken en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen.

Faciliteiten

Vliegveld Reus biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het verblijf van de passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagage: Het vliegveld biedt bagagediensten, waaronder bagageopslag en verloren en gevonden voorwerpen.
 • Wifi: Er is gratis wifi beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Reus:

 • Reus Airport is een belangrijke hub voor low-cost luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair en TUI fly.
 • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan en een terminalgebouw met moderne voorzieningen.
 • Reus Airport heeft een goede reputatie op het gebied van efficiëntie en klantenservice.
 • Het vliegveld speelt een belangrijke rol in het toerisme van de regio en draagt bij aan de economische ontwikkeling van de omgeving.

In conclusie is Vliegveld Reus een belangrijke luchthaven in de regio Catalonië, Spanje. Het vliegveld is goed bereikbaar en verwelkomt jaarlijks een groot aantal passagiers. Met een breed scala aan faciliteiten en diensten zorgt het vliegveld ervoor dat reizigers comfortabel kunnen reizen. Of je nu op weg bent naar een van de populaire toeristische bestemmingen aan de Costa Dorada of de regio Catalonië wilt verkennen, Vliegveld Reus is een uitstekende keuze voor je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *