Palma de Mallorca Airport, ook wel bekend als Son Sant Joan Airport, is het belangrijkste vliegveld van het eiland Mallorca in Spanje. Het is gelegen in de stad Palma, op ongeveer 8 kilometer ten oosten van het stadscentrum.

Locatie

Het vliegveld Palma de Mallorca ligt aan de zuidkust van het eiland, waardoor het een ideale toegangspoort is voor toeristen die naar de populaire badplaatsen en stranden van Mallorca willen reizen. Het is gelegen in de buurt van de plaatsen Can Pastilla en El Arenal, die beide bekend staan om hun prachtige stranden en bruisende nachtleven.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Palma de Mallorca is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg Ma-19, die Palma verbindt met de rest van het eiland. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, die reizigers naar verschillende bestemmingen op het eiland brengen. De buslijnen 1 en 21 zijn bijvoorbeeld populair onder toeristen en verbinden het vliegveld met het stadscentrum van Palma.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen buiten de aankomsthal van het vliegveld, waar reizigers een taxi kunnen nemen naar hun gewenste bestemming. Het is een handige en snelle manier om naar het stadscentrum of andere plaatsen op het eiland te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Palma de Mallorca is een van de drukste luchthavens van Spanje en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 alleen al werden meer dan 29 miljoen passagiers bediend. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van Mallorca als vakantiebestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Palma de Mallorca:

  • Het vliegveld heeft vier terminals, waarvan Terminal A de grootste is. Elke terminal biedt een scala aan faciliteiten en diensten, waaronder winkels, restaurants, geldautomaten en autoverhuur.
  • Palma de Mallorca Airport heeft een start- en landingsbaan van 3.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote vliegtuigen.
  • Er zijn directe vluchten vanuit verschillende Europese steden naar Palma de Mallorca, waardoor het eenvoudig is om het eiland te bereiken vanuit verschillende landen.
  • Het vliegveld heeft een speciale VIP-lounge voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en luxe tijdens hun reis.
  • Palma de Mallorca Airport heeft verschillende milieuvriendelijke initiatieven ge├»mplementeerd, zoals het gebruik van zonne-energie en het verminderen van afval en waterverbruik.

Al met al is het vliegveld Palma de Mallorca een belangrijke hub voor reizigers die naar Mallorca komen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en effici├źnte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale passagiers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *