Het vliegveld Fuerteventura International Airport, ook wel bekend als El Matorral Airport, is het belangrijkste vliegveld op het eiland Fuerteventura in Spanje. Het is gelegen in de stad El Matorral, op ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Puerto del Rosario.

Locatie

Het vliegveld Fuerteventura International Airport ligt aan de oostkust van het eiland Fuerteventura, dat onderdeel is van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 100 kilometer van de kust van Marokko.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Fuerteventura International Airport is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit verschillende steden op het eiland naar het vliegveld. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Fuerteventura International Airport is een druk bezocht vliegveld. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 7 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede door de populariteit van het eiland als vakantiebestemming.

Faciliteiten

Het vliegveld Fuerteventura International Airport beschikt over diverse faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende winkels waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants en caf├ęs waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.

Verder zijn er ook faciliteiten zoals geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor aanwezig op het vliegveld. Voor reizigers die met kinderen reizen, zijn er speelruimtes en babyverzorgingsfaciliteiten beschikbaar.

Bestemmingen

Het vliegveld Fuerteventura International Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld. Populaire bestemmingen zijn onder andere Madrid, Barcelona, Londen, Berlijn en Amsterdam.

Daarnaast zijn er ook vluchten naar andere Canarische Eilanden, zoals Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het vliegveld fungeert als een belangrijk knooppunt voor reizigers die de Canarische Eilanden willen verkennen.

Conclusie

Het vliegveld Fuerteventura International Airport is een belangrijk vliegveld op het eiland Fuerteventura. Met een goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een belangrijke schakel in het toerisme van het eiland. Of je nu op vakantie gaat naar Fuerteventura of de Canarische Eilanden wilt verkennen, het vliegveld Fuerteventura International Airport is de ideale start- en eindpunt van je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *