Het vliegveld Kavala, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Kavala, is een belangrijk vliegveld in Griekenland. Het is gelegen in de regio Oost-Macedonië en Thracië, in het noorden van het land. Het vliegveld bedient de stad Kavala en de omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Kavala ligt op ongeveer 30 kilometer ten oosten van de stad Kavala. Het is gelegen nabij de kust, waardoor reizigers kunnen genieten van prachtige uitzichten op de Egeïsche Zee tijdens het opstijgen en landen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kavala is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de E90-snelweg, die Kavala verbindt met andere steden in Griekenland.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten van en naar het vliegveld, die reizigers verbinden met Kavala en andere nabijgelegen steden.
  • Taxi: Taxi’s zijn beschikbaar bij het vliegveld en bieden een handige manier om naar de stad te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kavala bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,5 miljoen passagiers. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke hub is geworden voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Kavala:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Kavala, waaronder Aegean Airlines, Ryanair en Wizz Air.
  • Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuurdiensten.
  • Er zijn directe vluchten vanuit verschillende Europese steden naar Kavala, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als zakenreizigers.
  • Het vliegveld Kavala speelt een belangrijke rol in de economie van de regio, omdat het zorgt voor werkgelegenheid en toerisme stimuleert.

Al met al is het vliegveld Kavala een belangrijke toegangspoort tot de regio Oost-Macedonië en Thracië in Griekenland. Met goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en moderne faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor reizigers van en naar Kavala.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *