Het vliegveld Zakynthos, ook wel bekend als de Zakynthos International Airport “Dionysios Solomos”, is de belangrijkste luchthaven op het Griekse eiland Zakynthos. Het vliegveld is gelegen in de buurt van de stad Kalamaki, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Zakynthos-stad.

Locatie

Het vliegveld Zakynthos ligt aan de zuidoostelijke kust van het eiland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel toeristen als lokale bewoners. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende bergen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Zakynthos is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Zakynthos-stad en andere populaire toeristische bestemmingen op het eiland. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Zakynthos verwelkomt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 1,5 miljoen passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Zakynthos een populaire bestemming is geworden voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Faciliteiten

Het vliegveld Zakynthos biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende winkels waar passagiers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van lokale gerechten en internationale cuisine.

Verder zijn er geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven. Passagiers kunnen ook gebruikmaken van gratis wifi en er zijn oplaadpunten voor elektronische apparaten.

Bestemmingen

Het vliegveld Zakynthos biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Populaire bestemmingen zijn onder andere Athene, Thessaloniki, Londen, Amsterdam, Rome en München. Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden vluchten naar andere populaire vakantiebestemmingen in Europa.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Zakynthos is vernoemd naar Dionysios Solomos, een beroemde Griekse dichter die afkomstig was van het eiland Zakynthos.

– Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan en is geschikt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

– Zakynthos is vooral bekend om zijn prachtige stranden, waaronder het beroemde Navagio-strand met het scheepswrak.

– Het eiland Zakynthos trekt jaarlijks duizenden toeristen vanwege zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur.

Al met al is het vliegveld Zakynthos een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Zakynthos. Met zijn goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en diverse bestemmingen is het vliegveld een essentiële schakel in het toerisme van het eiland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *