Het vliegveld Athene, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven Eleftherios Venizelos, is de belangrijkste luchthaven van Griekenland. Het vliegveld is gelegen in Spata, ongeveer 20 kilometer ten oosten van het centrum van Athene.

Locatie

Het vliegveld Athene is strategisch gelegen in de buurt van de hoofdstad van Griekenland. Dit maakt het een ideale toegangspoort voor zowel toeristen als zakenreizigers die naar Athene komen. De luchthaven ligt in de regio Attica en is goed verbonden met de rest van het land.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Athene is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de Attiki Odos, de belangrijkste snelweg die Athene met de luchthaven verbindt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor degenen die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met verschillende delen van Athene en omliggende steden. Dit is een betaalbare optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.
  • Metro: De metrolijn 3 (blauwe lijn) verbindt het vliegveld met het centrum van Athene. Dit is een snelle en handige manier om naar de stad te reizen.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Dit is een comfortabele, maar iets duurdere optie voor transport.

Aantal passagiers

Het vliegveld Athene is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 25 miljoen passagiers. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waardoor het aantal passagiers in 2020 aanzienlijk is gedaald.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Athene:

  • Het vliegveld is vernoemd naar Eleftherios Venizelos, een prominente Griekse staatsman die een belangrijke rol speelde in de moderne geschiedenis van Griekenland.
  • De luchthaven heeft een oppervlakte van meer dan 20 vierkante kilometer en beschikt over twee start- en landingsbanen.
  • Het vliegveld heeft een modern en goed uitgerust terminalgebouw met tal van voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, lounges en duty-free winkels.
  • Er zijn directe vluchten van en naar Athene naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika.
  • Het vliegveld heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen die er hun thuisbasis hebben, waaronder Aegean Airlines, Olympic Air en Sky Express.

Het vliegveld Athene is een belangrijke hub in de regio en speelt een cruciale rol in het verbinden van Griekenland met de rest van de wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een essentieel onderdeel van de Griekse luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *