Het vliegveld Mikonos, ook wel bekend als de Mykonos Island National Airport, is een internationaal vliegveld gelegen op het eiland Mikonos in Griekenland. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot het eiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Mikonos ligt op ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van de stad Mikonos, in de regio Cycladen. Het eiland Mikonos is onderdeel van Griekenland en is gelegen in de Egeïsche Zee. De locatie van het vliegveld biedt reizigers gemakkelijke toegang tot de populaire toeristische bestemmingen en stranden van het eiland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Mikonos is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de bereikbaarheidsopties:

  • Vliegtuig: Het vliegveld Mikonos is bereikbaar via directe vluchten vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Londen en Parijs. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Mikonos aan, waardoor reizigers gemakkelijk het eiland kunnen bereiken.
  • Boot: Mikonos is ook bereikbaar per boot vanuit verschillende Griekse eilanden en het vasteland. Er zijn veerdiensten die regelmatig varen tussen Mikonos en andere populaire eilanden zoals Santorini en Kreta.
  • Auto: Het eiland Mikonos heeft een goed wegennetwerk, waardoor reizigers gemakkelijk met de auto naar het vliegveld kunnen rijden. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het eiland voor degenen die liever zelf rijden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Mikonos verwelkomt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2,5 miljoen passagiers, wat een stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Het aantal passagiers blijft groeien vanwege de toenemende populariteit van Mikonos als toeristische bestemming.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Mikonos:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan en is uitgerust met moderne faciliteiten om aan de behoeften van reizigers te voldoen.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje.
  • Het vliegveld biedt ook autoverhuur- en taxidiensten aan, zodat reizigers gemakkelijk naar hun accommodatie kunnen reizen.
  • Mikonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven en het vliegveld speelt een belangrijke rol bij het verwelkomen van feestgangers van over de hele wereld.

Al met al is het vliegveld Mikonos een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Mikonos. Met zijn goede bereikbaarheid, groeiend aantal passagiers en moderne faciliteiten, biedt het vliegveld reizigers een comfortabele en gemakkelijke start van hun vakantie op dit populaire Griekse eiland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *