Het vliegveld Iraklion, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Iraklion, is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Iraklion op het eiland Kreta in Griekenland. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot het eiland en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Iraklion ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Iraklion. Het is gunstig gelegen nabij de nationale snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto of het openbaar vervoer. De locatie van het vliegveld biedt reizigers een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende bergen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Iraklion is goed bereikbaar vanuit verschillende delen van Kreta. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bussen en taxi’s, om naar het vliegveld te komen. Daarnaast zijn er ook voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen. Het vliegveld biedt ook huurauto’s aan voor degenen die graag zelf willen rijden tijdens hun verblijf op Kreta.

Aantal passagiers

Het vliegveld Iraklion is een druk bezocht vliegveld en verwerkt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 8 miljoen passagiers verwerkt, waardoor het een van de drukste vliegvelden van Griekenland is. Het vliegveld heeft een capaciteit om grote aantallen passagiers te verwerken en beschikt over moderne faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen.

Faciliteiten

Het vliegveld Iraklion biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. Er zijn verschillende winkels waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er ook diverse restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Het vliegveld beschikt ook over geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor voor het gemak van de reizigers. Er zijn ook autoverhuurbedrijven en reisbureaus aanwezig op het vliegveld voor degenen die hun reis verder willen plannen of een auto willen huren om het eiland te verkennen.

Bestemmingen

Het vliegveld Iraklion biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en andere delen van Griekenland. Populaire bestemmingen zijn onder andere Athene, Thessaloniki, Rhodos, Santorini, Mykonos, Londen, Amsterdam, Berlijn en Rome. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor reizigers die Kreta willen verkennen of doorreizen naar andere Griekse eilanden.

Conclusie

Het vliegveld Iraklion is een belangrijk vliegveld op het eiland Kreta in Griekenland. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en brede scala aan bestemmingen, is het vliegveld een belangrijke toegangspoort tot het eiland. Of je nu op vakantie gaat naar Kreta of doorreist naar andere Griekse eilanden, het vliegveld Iraklion biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *