Het vliegveld Kefalonia, ook wel bekend als de Kefalonia International Airport, is een belangrijke luchthaven op het prachtige Griekse eiland Kefalonia. Het vliegveld is gelegen in de regio Svoronata, ongeveer 8 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Argostoli.

Locatie

Het vliegveld Kefalonia ligt aan de westkust van het eiland, waardoor het een ideale toegangspoort is voor reizigers die Kefalonia willen verkennen. De luchthaven biedt een adembenemend uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende bergen, waardoor het aankomen en vertrekken een unieke ervaring is.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kefalonia is goed bereikbaar vanuit verschillende delen van het eiland. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s, huurauto’s of het openbaar vervoer om naar de luchthaven te komen. Er zijn ook verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar voor degenen die met hun eigen voertuig reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kefalonia verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 1 miljoen passagiers, wat aantoont dat het een populaire bestemming is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, waardoor het vliegveld een belangrijke economische bijdrage levert aan het eiland.

Faciliteiten

Het vliegveld Kefalonia beschikt over moderne faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor beschikbaar op de luchthaven.

Reizigers die behoefte hebben aan speciale assistentie kunnen gebruik maken van de diensten van het vliegveld. Er zijn faciliteiten voor mindervaliden en speciale begeleiding beschikbaar voor passagiers met beperkte mobiliteit.

Bestemmingen

Het vliegveld Kefalonia biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Populaire bestemmingen zijn onder andere Athene, Thessaloniki, Londen, Milaan en Frankfurt. Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden vluchten naar andere Griekse eilanden en toeristische hotspots.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Kefalonia is vernoemd naar de beroemde Griekse dichter en schrijver Andreas Laskaratos.

– De landingsbaan van de luchthaven is ongeveer 2,4 kilometer lang en kan grote vliegtuigen ontvangen.

– Het vliegveld Kefalonia heeft een moderne terminal met alle benodigde voorzieningen voor een aangename reiservaring.

– Het eiland Kefalonia staat bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden.

– Het vliegveld Kefalonia speelt een belangrijke rol in het toerisme van het eiland en draagt bij aan de economische groei van de regio.

Al met al is het vliegveld Kefalonia een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Kefalonia. Met zijn adembenemende locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die dit Griekse paradijs willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *