Het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Korfoe, is de belangrijkste luchthaven op het Griekse eiland Korfoe. Het vliegveld is vernoemd naar Ioannis Kapodistrias, een prominente Griekse politicus en diplomaat uit de 19e eeuw.

Locatie

Het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias ligt op ongeveer 3 kilometer ten zuiden van de stad Korfoe, de hoofdstad van het eiland. De luchthaven bevindt zich aan de oostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met de stad Korfoe en andere populaire bestemmingen op het eiland. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor vervoer van en naar de luchthaven.

Als je liever met de auto reist, kun je gebruikmaken van de parkeergelegenheid bij de luchthaven. Er zijn zowel kortdurende als langdurende parkeermogelijkheden beschikbaar.

Aantal passagiers

Het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 3,5 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aangeeft dat Korfoe een populaire bestemming is geworden voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Faciliteiten

Het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels waar je souvenirs, kleding, boeken en andere producten kunt kopen.
 • Een duty-free winkel waar je belastingvrije producten kunt kopen.
 • Geldautomaten en wisselkantoren voor het wisselen van valuta.
 • Een medisch centrum voor noodgevallen en medische hulp.
 • Gratis wifi in de terminalgebouwen.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias:

 • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan.
 • De luchthaven is vernoemd naar Ioannis Kapodistrias, de eerste gouverneur van Griekenland na de onafhankelijkheid van het land.
 • De luchthaven heeft een moderne terminal met alle benodigde voorzieningen voor een comfortabele reiservaring.
 • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Londen, Berlijn en Rome.
 • Het vliegveld is een belangrijke economische motor voor het eiland Korfoe, omdat het zorgt voor werkgelegenheid en toeristische activiteiten stimuleert.

Al met al is het vliegveld Korfoe Ioannis Kapodistrias een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Korfoe. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een essentieel onderdeel van de toeristische infrastructuur van het eiland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *