Het vliegveld Toulon-Hyères is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Het vliegveld bedient de stad Toulon en de omliggende gebieden, waaronder de populaire vakantiebestemmingen aan de Franse Rivièra.

Locatie

Het vliegveld Toulon-Hyères is gelegen in Hyères, een stad in het departement Var. Hyères ligt aan de Middellandse Zee en biedt prachtige stranden en een mild klimaat. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Toulon en op ongeveer 100 kilometer ten westen van Nice.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Toulon-Hyères is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Toulon en andere omliggende steden naar het vliegveld. Daarnaast is er een treinstation in Hyères, dat op ongeveer 6 kilometer afstand van het vliegveld ligt.

Met de auto is het vliegveld te bereiken via de snelweg A570. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld, zowel voor kort parkeren als voor lang parkeren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Toulon-Hyères verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 570.000 passagiers geteld op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toenemende populariteit van de regio als vakantiebestemming.

Faciliteiten

Het vliegveld Toulon-Hyères beschikt over diverse faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje. Daarnaast zijn er diverse winkels waar souvenirs, boeken en andere producten kunnen worden gekocht.

Het vliegveld biedt ook gratis wifi aan, zodat passagiers altijd verbonden kunnen blijven. Er zijn geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor het gemak van de reizigers. Daarnaast is er een informatiebalie waar passagiers terecht kunnen met vragen of voor hulp.

Bestemmingen

Het vliegveld Toulon-Hyères biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Populaire bestemmingen zijn onder andere Parijs, Londen, Brussel en Amsterdam. Daarnaast zijn er ook vluchten naar vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee, zoals Ibiza, Mallorca en Barcelona.

De luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op het vliegveld Toulon-Hyères zijn onder andere Air France, Ryanair, TUI fly en Volotea. Deze maatschappijen zorgen voor een breed scala aan vluchtmogelijkheden voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Conclusie

Het vliegveld Toulon-Hyères is een belangrijk vliegveld in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Frankrijk. Met goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een belangrijke schakel voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip naar Parijs of een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee, het vliegveld Toulon-Hyères biedt tal van mogelijkheden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *