Het vliegveld Paris-Orly, ook wel bekend als Aéroport de Paris-Orly, is een belangrijk vliegveld gelegen in de buurt van Parijs, Frankrijk. Het is het op een na drukste vliegveld van het land, na Charles de Gaulle Airport. Paris-Orly is een belangrijke hub voor binnenlandse en internationale vluchten en bedient miljoenen passagiers per jaar.

Locatie

Paris-Orly is gelegen in de zuidelijke buitenwijken van Parijs, op ongeveer 13 kilometer van het stadscentrum. Het vliegveld ligt in de gemeente Orly, in het departement Val-de-Marne. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners van Parijs als reizigers van buiten de stad.

Bereikbaarheid

Paris-Orly is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Parijs, waaronder treinen, bussen en de metro. Er zijn directe treinverbindingen vanuit het stadscentrum naar het vliegveld, waardoor het gemakkelijk is om er te komen. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met verschillende delen van de stad.

Voor degenen die liever met de auto reizen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Er zijn verschillende parkeerterreinen en parkeergarages waar reizigers hun voertuigen kunnen achterlaten tijdens hun reis. Het vliegveld is goed bereikbaar via de snelwegen en er zijn duidelijke bewegwijzeringen die de weg wijzen naar de luchthaven.

Aantal passagiers

Paris-Orly is een druk vliegveld met een groot aantal passagiers. In 2019 bediende het vliegveld meer dan 33 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Europa is. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Paris-Orly een populaire keuze is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Faciliteiten

Paris-Orly biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Het vliegveld heeft verschillende winkels waar reizigers souvenirs, kleding, elektronica en andere benodigdheden kunnen kopen. Er zijn ook diverse restaurants, cafés en bars waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Daarnaast zijn er ook verschillende diensten beschikbaar op het vliegveld, zoals geldautomaten, wisselkantoren, bagageopslag en een postkantoor. Reizigers kunnen ook gebruik maken van de gratis wifi die beschikbaar is in de terminalgebouwen.

Luchtvaartmaatschappijen

Paris-Orly is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Transavia France en Corsair International. Daarnaast opereren er ook tal van andere luchtvaartmaatschappijen vanuit het vliegveld, waaronder zowel binnenlandse als internationale maatschappijen. Dit zorgt voor een breed scala aan bestemmingen en vluchtopties voor reizigers.

Wetenswaardigheden

– Paris-Orly heeft twee terminals, Terminal Sud en Terminal Ouest. Beide terminals bieden een scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

– Het vliegveld heeft een lange geschiedenis en werd oorspronkelijk gebruikt als een militaire basis voordat het werd omgebouwd tot een commercieel vliegveld.

– Paris-Orly heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, zowel binnen Frankrijk als internationaal. Reizigers kunnen vliegen naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Afrika, Azië en Amerika.

– Het vliegveld heeft verschillende lounges waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, snacks en drankjes.

– Paris-Orly heeft ook een speciale ruimte voor zakelijke reizigers, met vergaderfaciliteiten en andere voorzieningen om aan de behoeften van zakenreizigers te voldoen.

Al met al is Paris-Orly een belangrijk vliegveld in Frankrijk, dat miljoenen passagiers bedient en een breed scala aan faciliteiten en diensten biedt. Met zijn gunstige locatie en goede bereikbaarheid is het een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die Parijs en de omliggende regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *