Het vliegveld Sud de France Perpignan, ook wel bekend als de Luchthaven Perpignan-Rivesaltes, is een internationaal vliegveld gelegen in het zuiden van Frankrijk. Het vliegveld bedient de stad Perpignan en de omliggende regio’s.

Locatie

Het vliegveld Sud de France Perpignan is gelegen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Perpignan. Het is strategisch gelegen nabij de grens met Spanje, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor zowel toeristen als zakenreizigers die de regio bezoeken.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Sud de France Perpignan is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A9, die de regio verbindt met andere grote steden in Frankrijk en Spanje.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Perpignan en omliggende steden.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld voor het gemak van de passagiers.

Aantal passagiers

Het vliegveld Sud de France Perpignan bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 600.000 passagiers. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waardoor het aantal passagiers in 2020 en 2021 aanzienlijk is gedaald.

Faciliteiten

Het vliegveld Sud de France Perpignan biedt een scala aan faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Parkeergelegenheid: Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op het vliegveld, zowel voor kort als lang parkeren.
  • Wifi: Passagiers kunnen gratis gebruikmaken van wifi op het vliegveld, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vervoersdiensten, heeft het vliegveld Sud de France Perpignan ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • De luchthaven heeft een landingsbaan van 2.535 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals lounges, bagageafhandeling en incheckbalies.
  • Perpignan is een populaire bestemming voor zowel strandliefhebbers als cultuurliefhebbers. Het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot de prachtige stranden van de Middellandse Zee en de historische bezienswaardigheden van de stad.

Al met al is het vliegveld Sud de France Perpignan een belangrijke toegangspoort tot de regio en biedt het passagiers een comfortabele reiservaring. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en interessante bezienswaardigheden in de omgeving, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die de prachtige regio Sud de France willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *