Het vliegveld Straatsburg, ook wel bekend als de Luchthaven Straatsburg-Entzheim, is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Grand Est in Frankrijk. Het vliegveld bedient de stad Straatsburg en de omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Straatsburg is gelegen in Entzheim, ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Straatsburg. Het is gunstig gelegen nabij de snelweg A35, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er ook een treinstation op het vliegveld, waardoor reizigers per trein kunnen aankomen en vertrekken.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Straatsburg is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A35. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Entzheim-Aéroport”. Er zijn regelmatige treinverbindingen van en naar het centraal station van Straatsburg.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met de omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Straatsburg bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,3 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt.

Faciliteiten

Het vliegveld Straatsburg biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een hapje en drankje of hun laatste aankopen kunnen doen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels te vinden, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om te overnachten in de buurt van het vliegveld.
 • Wi-Fi: Het vliegveld biedt gratis Wi-Fi aan, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Straatsburg:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2400 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
 • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende Europese bestemmingen, waaronder Parijs, Londen en Barcelona.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met diverse voorzieningen, waaronder lounges en duty-free winkels.
 • Het vliegveld is een belangrijke hub voor regionale luchtvaartmaatschappijen, waardoor het gemakkelijk is om naar andere steden in de regio te vliegen.

Al met al is het vliegveld Straatsburg een belangrijke luchthaven in Frankrijk, die zorgt voor een goede bereikbaarheid van de stad Straatsburg en de omliggende regio. Met een breed scala aan faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, is het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *