Het vliegveld Montpellier Méditerranée, ook wel bekend als de Luchthaven Montpellier, is een belangrijk vliegveld in het zuiden van Frankrijk. Het is gelegen in de regio Occitanie, in de buurt van de stad Montpellier. Het vliegveld is vernoemd naar de Middellandse Zee, die in de buurt ligt.

Locatie

Het vliegveld Montpellier Méditerranée ligt op ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Montpellier. Het is strategisch gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Montpellier Méditerranée is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A9, die langs Montpellier loopt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Montpellier. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Daarnaast is er ook een tramlijn die het vliegveld verbindt met verschillende delen van de stad.
 • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers die snel en comfortabel naar hun bestemming willen reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Montpellier Méditerranée verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 2 miljoen. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt.

Faciliteiten

Het vliegveld Montpellier Méditerranée biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of wat winkelen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Bagageopslag: Er is een bagageopslagfaciliteit beschikbaar voor reizigers die hun bagage willen achterlaten tijdens een tussenstop of na het uitchecken uit hun accommodatie.

Bestemmingen

Het vliegveld Montpellier Méditerranée biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in binnen- en buitenland. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Parijs
 • Londen
 • Barcelona
 • Rome
 • Amsterdam
 • Istanbul

Deze bestemmingen worden bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Ryanair, easyJet en Turkish Airlines.

Conclusie

Het vliegveld Montpellier Méditerranée is een belangrijk vliegveld in het zuiden van Frankrijk. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, is het een populaire keuze voor reizigers die de regio Occitanie willen verkennen. Of je nu op zoek bent naar een zonvakantie aan de Middellandse Zee of een stedentrip naar een van de vele bestemmingen, het vliegveld Montpellier Méditerranée biedt talloze mogelijkheden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *