Vliegveld Aktion is een belangrijk vliegveld gelegen in Griekenland. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Aktion, die op ongeveer 4 kilometer afstand ligt. Het is een druk bezocht vliegveld dat jaarlijks vele passagiers verwelkomt.

Locatie

Vliegveld Aktion is gelegen aan de westkust van Griekenland, in de regio Epirus. Het vliegveld ligt op het schiereiland van Preveza, dat wordt omringd door de Ionische Zee. De locatie van het vliegveld biedt prachtige uitzichten op de omliggende bergen en de azuurblauwe zee.

Bereikbaarheid

Vliegveld Aktion is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit de stad Preveza en andere nabijgelegen steden. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Vliegveld Aktion verwelkomt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 1,5 miljoen passagiers verwerkt op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aangeeft dat steeds meer mensen kiezen voor Aktion als vertrek- of aankomstpunt voor hun reizen.

Wetenswaardigheden

Naast de prachtige locatie en goede bereikbaarheid, biedt vliegveld Aktion ook diverse faciliteiten voor reizigers. Er zijn verschillende winkels waar je souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunt kopen. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden waar je kunt genieten van Griekse specialiteiten.

Het vliegveld beschikt ook over een VIP-lounge, waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van extra comfort en luxe. Daarnaast zijn er faciliteiten voor mindervalide reizigers, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en speciale parkeerplaatsen.

Vliegveld Aktion is tevens een belangrijk knooppunt voor binnenlandse vluchten binnen Griekenland. Veel reizigers maken gebruik van het vliegveld om naar andere populaire bestemmingen in het land te vliegen, zoals Athene, Thessaloniki en Kreta.

Conclusie

Vliegveld Aktion is een druk bezocht vliegveld in Griekenland, gelegen aan de westkust in de regio Epirus. Het vliegveld is goed bereikbaar en verwelkomt jaarlijks vele passagiers. Met diverse faciliteiten en een prachtige locatie biedt het vliegveld een aangename reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *