Het vliegveld Toulouse-Blagnac is een belangrijk vliegveld gelegen in Toulouse, Frankrijk. Het is het op drie na drukste vliegveld van Frankrijk en bedient de stad Toulouse en de omliggende regio. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Blagnac.

Locatie

Het vliegveld Toulouse-Blagnac ligt ongeveer 7 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Toulouse. Het is strategisch gelegen en goed verbonden met de rest van de stad en de regio. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn:

Vliegveld Toulouse-Blagnac
31703 Blagnac Cedex
Frankrijk

Bereikbaarheid

Het vliegveld Toulouse-Blagnac is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A621 en er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Toulouse, evenals andere nabijgelegen steden en dorpen.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Aéroport de Toulouse-Saint Martin”, dat directe verbindingen biedt naar het centraal station van Toulouse en andere belangrijke steden in Frankrijk.

Aantal passagiers

Het vliegveld Toulouse-Blagnac heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 10 miljoen. Dit maakt het vliegveld een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het een druk vliegveld is, heeft Toulouse-Blagnac ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld is de thuisbasis van de hoofdkantoren van Airbus, een van ‘s werelds grootste vliegtuigfabrikanten. Het heeft ook een Airbus-bezoekerscentrum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en de productie van vliegtuigen.
  • Toulouse-Blagnac heeft een breed scala aan winkels, restaurants en andere voorzieningen om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Van duty-free winkels tot lokale boetieks, er is voor elk wat wils.
  • Het vliegveld heeft ook verschillende lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en andere faciliteiten.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar Toulouse-Blagnac naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder andere grote Europese steden, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en meer.

Al met al is het vliegveld Toulouse-Blagnac een belangrijke toegangspoort tot de stad Toulouse en de omliggende regio. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en interessante faciliteiten, is het een vliegveld dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *