Het vliegveld Rennes St. Jacques, ook wel bekend als Rennes Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Rennes, in het westen van Frankrijk. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen wijk St. Jacques.

Locatie

Het vliegveld Rennes St. Jacques ligt op ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Rennes. Het is strategisch gelegen in de regio Bretagne, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Rennes St. Jacques is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg Aéroport Rennes-Saint-Jacques (afrit 8). Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Rennes. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
 • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Rennes St. Jacques bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 800.000 passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van het vliegveld onderstreept.

Faciliteiten

Het vliegveld Rennes St. Jacques biedt een scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een balie op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen tijdens een tussenstop of overstap.

Bestemmingen

Het vliegveld Rennes St. Jacques biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Parijs, Frankrijk
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Madrid, Spanje
 • Rome, Italië
 • Amsterdam, Nederland

Deze bestemmingen worden bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Ryanair en Transavia.

Conclusie

Het vliegveld Rennes St. Jacques is een belangrijk vliegveld in de regio Bretagne, Frankrijk. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en vluchten naar populaire bestemmingen, is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Of je nu de prachtige stad Rennes wilt verkennen of verder wilt reizen naar andere Europese steden, het vliegveld Rennes St. Jacques biedt alle nodige voorzieningen om je reis comfortabel en aangenaam te maken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *