Le Havre Octeville Airport, ook wel bekend als Le Havre Airport, is een klein vliegveld gelegen in de stad Le Havre in Normandië, Frankrijk. Het vliegveld bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en is een belangrijke toegangspoort tot de regio.

Locatie

Het vliegveld Le Havre Octeville ligt op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Le Havre. Het is strategisch gelegen aan de kust van het Kanaal, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die de prachtige stranden en de schilderachtige kustlijn van Normandië willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Le Havre Octeville is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de snelweg A29, die directe toegang biedt tot de luchthaven. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busdienst die het vliegveld verbindt met het stadscentrum van Le Havre en omliggende steden. Deze bussen bieden een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s om naar het vliegveld te komen. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar in Le Havre die deze service aanbieden.

Aantal passagiers

Hoewel Le Havre Octeville Airport een klein vliegveld is, bedient het nog steeds een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld ongeveer 150.000 passagiers. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, die heeft geleid tot aanzienlijk lagere passagiersaantallen in 2020 en 2021.

Faciliteiten

Ondanks zijn bescheiden omvang biedt het vliegveld Le Havre Octeville een aantal faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn onder andere:

 • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.
 • Winkels: Er zijn diverse winkels op het vliegveld waar reizigers souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagagekluizen: Voor reizigers die hun bagage veilig willen opbergen, zijn er bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vervoersmogelijkheden heeft het vliegveld Le Havre Octeville ook enkele interessante wetenswaardigheden:

 • Le Havre Octeville Airport is oorspronkelijk gebouwd als een militair vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd later omgebouwd tot een civiel vliegveld om aan de groeiende vraag naar luchtvervoer te voldoen.
 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.100 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
 • Le Havre Octeville Airport is een belangrijke hub voor regionale luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar bestemmingen binnen Frankrijk en andere Europese landen.
 • Het vliegveld speelt ook een rol in het vrachtvervoer, met regelmatige vrachtvluchten die goederen naar verschillende bestemmingen vervoeren.

Al met al is het vliegveld Le Havre Octeville een belangrijke toegangspoort tot de regio Normandië in Frankrijk. Met zijn gunstige ligging, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, biedt het vliegveld reizigers een comfortabele en handige reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *