Het vliegveld Lille-Lesquin, ook wel bekend als Luchthaven Lille, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Lesquin, in de regio Hauts-de-France in Frankrijk. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de stad Lille en de omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Lille-Lesquin ligt op ongeveer 7 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Lille. Het is strategisch gelegen nabij de grens met België en biedt daardoor gemakkelijke toegang tot zowel Franse als Belgische reizigers. De locatie van het vliegveld maakt het ook een handige optie voor reizigers die naar andere steden in de regio Hauts-de-France willen reizen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Lille-Lesquin is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A1, die Lille verbindt met Parijs en andere grote steden in Frankrijk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Lille. Reizigers kunnen gebruikmaken van de bus- en tramlijnen om naar het vliegveld te reizen. Er zijn ook treinverbindingen beschikbaar vanuit het centraal station van Lille.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij het vliegveld voor reizigers die liever met de taxi reizen. Het is raadzaam om vooraf een taxi te reserveren om wachttijden te voorkomen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Lille-Lesquin bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2 miljoen passagiers. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waardoor het aantal passagiers in 2020 en 2021 aanzienlijk is gedaald. Het vliegveld blijft echter een belangrijke luchthaven in de regio en verwacht een geleidelijk herstel van het passagiersverkeer in de komende jaren.

Andere wetenswaardigheden

Het vliegveld Lille-Lesquin biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar reizigers kunnen winkelen en genieten van maaltijden en snacks.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Hotels: In de nabijheid van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Wi-Fi: Het vliegveld biedt gratis Wi-Fi-toegang voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Het vliegveld Lille-Lesquin is een belangrijke luchthaven in de regio Hauts-de-France en biedt een gemakkelijke toegang tot de stad Lille en de omliggende gebieden. Met goede bereikbaarheidsopties en een scala aan faciliteiten, is het vliegveld een handige keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *