Het vliegveld Poitiers-Biard, ook wel bekend als Aeroport de Poitiers-Biard, is een internationaal vliegveld gelegen in de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Poitiers en het dorp Biard. Het is een belangrijke luchthaven in de regio en biedt diverse vluchten naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Locatie

Het vliegveld Poitiers-Biard is gelegen op ongeveer 2,5 kilometer ten westen van het stadscentrum van Poitiers. De exacte adresgegevens zijn:

Aeroport de Poitiers-Biard
86580 Biard
Frankrijk

De locatie van het vliegveld is gunstig, aangezien het goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Met de auto:

Het vliegveld Poitiers-Biard is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit het stadscentrum van Poitiers volg je de borden richting het vliegveld. Het vliegveld is goed aangesloten op het wegennetwerk en er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.

Met het openbaar vervoer:

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van de busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Poitiers en omliggende steden. Er zijn regelmatige busverbindingen beschikbaar en de reistijd is relatief kort.

Aantal passagiers

Het vliegveld Poitiers-Biard verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 250.000. Hoewel dit aantal lager is dan sommige grotere luchthavens in Frankrijk, blijft het vliegveld een belangrijke hub voor reizigers die de regio Nouvelle-Aquitaine bezoeken.

Faciliteiten

Het vliegveld Poitiers-Biard biedt een scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden beschikbaar waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels: Het vliegveld heeft verschillende winkels waar reizigers souvenirs, boeken, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagagekluizen: Voor reizigers die hun bagage veilig willen opbergen, zijn er bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Bestemmingen

Het vliegveld Poitiers-Biard biedt vluchten naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Parijs, Frankrijk
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Madrid, Spanje
 • Rome, Italië
 • Amsterdam, Nederland
 • Barcelona, Spanje

Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden vluchten naar vakantiebestemmingen zoals Ibiza, Mallorca en Griekenland.

Conclusie

Het vliegveld Poitiers-Biard is een belangrijke luchthaven in de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. Met goede bereikbaarheid, een aanzienlijk aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die de regio willen verkennen of internationale bestemmingen willen bereiken. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip, zakenreis of vakantie, het vliegveld Poitiers-Biard biedt voldoende mogelijkheden voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *