Het vliegveld Biarritz-Pays basque is een belangrijk vliegveld gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in de regio Nouvelle-Aquitaine. Het vliegveld bedient de stad Biarritz en de omliggende regio Pays basque. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid is het vliegveld een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Het vliegveld Biarritz-Pays basque is gelegen op ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Biarritz. Het is strategisch gelegen aan de Atlantische kust, waardoor het een ideale toegangspoort is tot de prachtige stranden en surfspots van de regio. Bovendien biedt de nabijheid van de grens met Spanje reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk de charmante Spaanse steden en dorpen in de omgeving te verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Biarritz-Pays basque is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A63, die Biarritz verbindt met andere grote steden in de regio.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Biarritz en andere nabijgelegen steden.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld, waardoor reizigers snel en gemakkelijk naar hun bestemming kunnen reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Biarritz-Pays basque verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 1,2 miljoen. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van het vliegveld onderstreept.

Faciliteiten

Het vliegveld Biarritz-Pays basque biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan, is er een bagageopslagfaciliteit beschikbaar op het vliegveld.
  • Gratis wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi-toegang, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Biarritz-Pays basque ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Surfspot: Het vliegveld ligt op korte afstand van enkele van de beste surfspots in Europa, waardoor het een populaire bestemming is voor surfers van over de hele wereld.
  • Historische stad: Biarritz is een historische stad met een rijke geschiedenis en architectonische pracht. Het verkennen van de stad is een must voor bezoekers van het vliegveld.
  • Golfparadijs: De regio rond Biarritz staat bekend om zijn uitstekende golfbanen. Golfers kunnen genieten van prachtige uitzichten terwijl ze hun favoriete sport beoefenen.

Al met al is het vliegveld Biarritz-Pays basque een belangrijke toegangspoort tot de prachtige regio Pays basque. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en interessante wetenswaardigheden is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die deze betoverende regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *