Het vliegveld Paris-Le Bourget, gelegen in Frankrijk, is een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio Parijs. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Le Bourget en is een van de oudste luchthavens ter wereld. Het speelt een cruciale rol in de luchtvaartgeschiedenis en heeft een rijke historie.

Locatie

Vliegveld Paris-Le Bourget is gelegen in het noordoosten van Parijs, op ongeveer 11 kilometer van het stadscentrum. Het bevindt zich in de gemeente Le Bourget, in het departement Seine-Saint-Denis. De luchthaven beslaat een oppervlakte van ongeveer 553 hectare en is strategisch gelegen nabij belangrijke snelwegen en spoorwegen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Paris-Le Bourget is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Parijs, waaronder treinen, metro’s en bussen. Er zijn ook tal van taxidiensten en huurauto’s beschikbaar voor het gemak van de passagiers. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid voor degenen die met de auto komen.

Aantal passagiers

Vliegveld Paris-Le Bourget is voornamelijk gericht op zakelijke en privévluchten, en ontvangt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het niet zo druk is als de nabijgelegen luchthavens Charles de Gaulle en Orly, bedient het vliegveld nog steeds een aanzienlijk aantal reizigers. In 2019 verwerkte Paris-Le Bourget meer dan 50.000 vliegbewegingen en verwelkomde het ongeveer 1,2 miljoen passagiers.

Wetenswaardigheden

– Paris-Le Bourget is vooral bekend vanwege de historische gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden. In 1908 vond hier de eerste internationale luchtvaarttentoonstelling ter wereld plaats. Daarnaast was het vliegveld de locatie van de beroemde luchtvaartshow van Parijs, die van 1909 tot 1953 jaarlijks werd gehouden.

– Het Musée de l’Air et de l’Espace, gevestigd op het vliegveld Paris-Le Bourget, is een van ‘s werelds grootste luchtvaartmusea. Het herbergt een indrukwekkende collectie vliegtuigen, waaronder historische en moderne toestellen.

– Het vliegveld heeft ook een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het diende als basis voor de Duitse Luftwaffe en werd later gebruikt door de geallieerden. Het was ook de locatie van de historische ontmoeting tussen de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt en de Britse premier Winston Churchill in 1944.

Conclusie

Vliegveld Paris-Le Bourget is een historisch en belangrijk luchtvaartknooppunt in Frankrijk. Gelegen nabij Parijs, biedt het vliegveld goede bereikbaarheid en faciliteiten voor zowel zakelijke als privévluchten. Met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende collectie vliegtuigen in het nabijgelegen luchtvaartmuseum, is Paris-Le Bourget een must-visit bestemming voor luchtvaartliefhebbers en geschiedenisfanaten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *