Het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry, ook wel bekend als Lyon Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Frankrijk. Het vliegveld is vernoemd naar de beroemde Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de stad Lyon en de omliggende regio.

Locatie

Het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry is gelegen in Colombier-Saugnieu, ongeveer 20 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Lyon. Het is gunstig gelegen nabij de snelweg A432, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat het vliegveld verbindt met de stad en andere omliggende gebieden.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry te bereiken:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A432. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, zowel op korte als lange termijn.
  • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry, genaamd Lyon-Saint-Exupéry TGV. Vanaf hier zijn er regelmatige verbindingen naar andere steden in Frankrijk en Europa.
  • Tram: De Rhônexpress-tram is een snelle en gemakkelijke manier om van het vliegveld naar het stadscentrum van Lyon te reizen. De tram vertrekt elke 15 minuten en de reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Lyon en omliggende steden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry is een van de drukste vliegvelden van Frankrijk. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 11 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Lyon-Saint-Exupéry een populaire bestemming is voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het vliegveld vernoemd is naar Antoine de Saint-Exupéry, zijn er nog enkele andere interessante feiten over Lyon-Saint-Exupéry:

  • Het vliegveld heeft een moderne en efficiënte terminal, die is ontworpen om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Er zijn tal van winkels, restaurants en lounges waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van hun tijd op het vliegveld.
  • Lyon-Saint-Exupéry is de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij Air France en dient als een belangrijk knooppunt voor hun binnenlandse en internationale vluchten.
  • Het vliegveld heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitstekende dienstverlening en faciliteiten. Het is erkend als een van de beste vliegvelden in Europa.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar Lyon-Saint-Exupéry naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder andere grote steden in Frankrijk, Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Al met al is het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry een belangrijke toegangspoort tot de stad Lyon en de omliggende regio. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitstekende faciliteiten is het een populaire keuze voor reizigers die naar Frankrijk komen. Of je nu op zakenreis bent of op vakantie gaat, Lyon-Saint-Exupéry biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *